24.Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu (7-9 Ekim 2020, Nevşehir)

İlki 1997 yılında Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen ve her yıl ülkemizdeki bir üniversitenin Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenmesi bir gelenek halini alan Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun 24.’sünün 7-9 Ekim 2020 tarihlerinde Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Sanat tarihi alanında yeni konu ve araştırmaların tartışıldığı, disiplinler arası çalışmaların paylaşıldığı, büyük Sanat Tarihi ailesinin bir araya gelişi için bir vesile olan Ortaçağ sempozyumunda konu başlıkları;

• Sanat Tarihi
• Ortaçağ ve Sonrası Kazı ve Yüzey Araştırmaları
• Kültürel Miras, Kültürel Mirasın Korunması ve Mimari Restorasyon
• Arkeolojik Alan Yönetimi
• Arkeometri
• Restorasyon, Konservasyon ve Müzecilik
• Metodoloji ve Terminoloji’dir.

Sempozyuma bildiriyle katkıda bulunmak isteyen siz meslektaşlarımızdan ricamız, yukarıdaki temalar çerçevesinde 250~500 kelimelik Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış özetlerin 1 Mayıs 2020 tarihine kadar https://uotk.nevsehir.edu.tr/ linkindeki özet gönderim menüsünden yüklenerek başvuru işleminin tamamlanmasıdır. Özet yazım kurallarına aynı linkten ulaşılabilir.

Özetlerin değerlendirilmesi bilim kurulu tarafından gerçekleştirildikten sonra başvurulara ilişkin sonuçlar 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren e-posta yolu ile bildirilecektir.

***Herhangi bir ücret talep edilmeyen sempozyumda; seyahat ve konaklama ücretleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır. Turistik bir bölge olması nedeniyle oldukça fazla konaklama seçeneğine sahip olunan bölgede, uygun konaklama seçeneklerini de içeren otel, misafirhane ve pansiyon önerileri sempozyuma kabul edilen bildirilerin ilanı ile birlikte ikinci duyuru ekinde sunulacaktır. Nevşehir merkezinde bulunan üniversitemizden: Avanos-Göreme-Ürgüp merkezlerine sabah ve akşam olmak üzere araç servisi düzenlenecektir.