Fen Edebiyat Fakültesi
Sanat Tarihi Bölümü

Bölüm Etkinlikleri

Her akademik takvim yılı içerisinde; bölümümüz Erasmus Öğretim Üyesi Hareketliliği kapsamında yurtdışından gelen misafir öğretim üyelerince ve Arkeoloji ve Sanat Tarihi Topluluğu tarafından yurtiçi üniversiteler, müzeler vb. kurumlardan davet edilen konusunda uzman akademisyenler tarafından tüm üniversitemize açık olarak konferanslar ve seminerler verilmektedir.

Ayrıca Bölüm öğretim planında yer alan dersler kapsamında Çanakkale Arkeoloji Müzesi ve il içerisinde bulunan ören yerleri başta olmak üzere ilimiz sınırlarındaki etnografik ve sanat tarihi değeri taşıyan yerlere eğitim ve arazi gezileri düzenlenmektedir.

Yine öğrencilerimizin bilgi ve görgülerinin arttırılması amacıyla, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Topluluğu kapsamında konusunda uzman öğretim üyelerimizin rehberliğinde yurtiçi kültür turları da organize edilmektedir.