22. ULUSLARARASI ORTAÇAĞ ve TÜRK DÖNEMİ KAZILARI ve SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU

Yurdumuzda her yıl düzenlenen ve son yıllarda uluslar arası bir boyuta taşıanan 'ULUSLARARASI ORTAÇAĞ ve TÜRK DÖNEMİ KAZILARI ve SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU' nun 22.si bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından İstanbul'da düzenlenecektir.

Sempozyumda; Ortaçağ ve Türk Dönemi kazılarında elde edilen verilerin sunulması, Sanat Tarihi alanında yapılan yeni araştırmaların tanıtılması ve tartışılmasının yanı sıra akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Kazılarda elde edilen veriler eşliğinde önerilecek bildirilerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulan raporların tekrarı olmaması gerekmektedir. Sanat Tarihi araştırmaları ile ilgili bildirilerin ise araştırma ve karşılaştırmaya dayalı bulgu, analitik yorum ve veriler içermesi beklenmektedir.

24.10.2018 - 26.10.2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyumun programı ilerleyen günlerde bölümüz web sayfasında sizlerle paylaşılacaktır.

Bu organizasyonla ilgili olarak detaylı bilgi için; aşağıdaki dosyayı indiriniz...

22. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları Sempozyumu.pdf